Home » » Punta Skala: Zadarskim triatloncima sedam medalja na olimpijskom triatlonu!

Punta Skala: Zadarskim triatloncima sedam medalja na olimpijskom triatlonu!

Na Prvenstvu Hrvatske u Olimpijskom triatlonu, koje se održalo 16.5.2015 u Petrčanima, Triatlon klub Zadar ukupno je osvojio 7 medalja. Pobjede je odnio u dvije kategorije, te osvojio tri druga i dva treća mjesta.

Punta Skala: Zadarskim triatloncima sedam medalja na olimpijskom triatlonu!

U najjačoj ELITE kategoriji viceprvakom Hrvatske postao je Jacopo Butturini koji je zadanu stazu od 1500m plivanja, 40km vožnje biciklom i 10km trčanja savladao za 1 sat, 53 minute i 28 sekundi. Tako je za 36 sekundi boljim vremenom prvak Hrvatske posta Andrej Vištica (TK Swibir), a na trećem mjestu našao se Matija Lukina (TK Rudolf Perešin) sa vremenom 1:54:23. Jako dobar rezultat u istoj kategoriji ostvario je i Ivan Gobin osvojivši 9. mjesto sa vremenom 2:06:19.

Po kategorijama medalje su još osvojili: Ivan Tuta zlato u kategoriji M35, u istoj kategoriji broncu osvaja Zvonko Škorić, u kategoriji M25 srebro osvaja Daniel Filić, u kategoriji M30 bronca je pripala Ivanu Coliću, a srebrne medalje osvajaju još Siniša Pezelj(M45) i Emilijo Krstić(M50). Među ženama zlatnu medalju u kategoriji Ž40 osvojila je Ana Miočić.

Dan poslije 17.5.2015 održalo se PH u štafetnom triatlonu. Za jedan tim nastupaju 4 člana tima (2 muška, 2 ženska člana) koji stazu od 300m plivanja, 7km vožnje biciklom i 2 km trčanja savladavaju jedan za drugim. TK Zadar nažalost nije imao tim za nastup na utrci, a državni prvaci postali su članovi tima Trialon kluba “Swibir” u sastavu Matija Lukina, Matija Avirović, Sonja Škevin, Željka Šaban-Miličić.
Isti dan u programu natjecanja održale su se još dvije utrke. U kratko aquatlonu i supersprint duatlonu. Ukupnu pobjedu u aquatlonu odnio je naš Roko Šango, dok je na duatlonu Daniel Filić osvojio treće mjesto.

Utrku drugu godinu za redom organizira “Falkensteiner Hotels & Residences Punta Skala” u suradnji sa Triatlon klubom “Split”. Sveukupno u dva dana natjecanja okupilo se preko 400 natjecatelja iz Hrvatske, BiH, Austrije i Slovenije.

Iz godine u godinu Triatlon klub “Zadar” postaje jedan od značajnijih triatlon klubova u Hrvatskoj sa jako bogatim i snažnim kolektivom. Čestitke svima na odlično odrađenim utrkama!

Comments are closed.