Home » » Državno prvenstvo u cilokrosu 2013.

Državno prvenstvo u cilokrosu 2013.

Prvo biciklističko natjecanje na razini Hrvatske u 2013.godini, Državno prvenstvo u Ciklokrosu održano je u nedjelju 13.01. u Splitu. Devedesetosam hrvatskih biciklista i biciklistica iz 20 klubova odmjerili su snage po vrletima splitskog Marjana u jednoj od najtežih disciplina biciklizma ciklokrosu koji objedinjuje kao što i sam naziv kaže vještine vožnje bicikle i trčanja.

Biciklistički klub Zadar nastupio je u 6 kategorija sa 13 vozača. Najveći uspjeh ostvarila je Josipa Šintić koja je u ženskoj kategoriji do 15 godina osvojila naslov državne prvakinje dok je do bronce u svom prvom službenom nastupu u istoj kategoriji došla Nina Dokoza. Tea Šintić bila je šesta među 8 najmlađih hrvatskih biciklistica koje su nastupile na natjecanju. Medalje za Bk Zadar u kategoriji Veterana A osvojili su Ivan Gobin, srebrnu, te Ivan Tuta brončanu, dok je Marin Pejdo bio četvrti. U kategoriji Veterana B do srebra je stigao Neven Pavić. Među Početnicima do 14 godina u prvoj službenoj utrci za Bk Zadar Karlo Knežević i Mate Brcanija kroz cilj su prošli četvrti i peti. Kneževiću je mjesto na postolju izmaklo za svega 4 sekunde. Joško Bačić je među Početnicima do 15 godina bio 11-ti. Kod Kadeta Karlo Jurić, Ante Periša i Antonio Babić stigli su 12, 13 i 14.
Utrku je po dosta teškim vremenskim uvjetima, olujnom jugu i kišnom nebu nad gradom podno Marjana uspješno organizirao Bk Split.

Bk Zadar je ovom utrkom uspješno otvorio novu sezonu, a zadarskom sportu donio nova državna odličja i nove mlade nade biciklizma kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji.

 

REZULTATI

 

 

Autor:BK Zadar

 

Comments are closed.