Home » » Održan 16. Zagreb open triatlon

Održan 16. Zagreb open triatlon

 

Na zagrebačkom Jarunu u subotu je po vrlo vrućem vremenu održan 16. Zagreb open – memorijal Marijana Pedišića, jednog od utemeljitelja triatlona u Hrvatskoj.

Triatlonci su se mogli natjecati u više disciplina – od akvatlona, namijeljenog djeci (plivanje + trčanje), preko supersprint triatlona za mlađe kategorije i rekreativce, triatlona za sve, paratriatona pa sve do elitne triatlonske discipline – olimpijskog triatlona. Jarunsko jezero bilo je jedino mjesto gdje se više od 200 natjecatelja moglo rashladiti, a vrućina ih je pratila na biciklu i osobito na trčanju, kada se temperatura zraka penjala i do 30 st. C i više.

U vodu su prvi krenuli natjecatelji u supersprint triatlonu.  Mušku  utrku supersprinta pratio je i jedini veći propust na ovoj utrci. Naime, zbog loše obavljenog posla redara na stazi, neki natjecatelji su otrčali puno više od zadanih 2.5 km, neki čak i cijeli krug oko Jaruna (više od 6 km). Organizatorima nije bilo druge nego da vrijeme trčanja izbace iz rezultata i da ukupnim vremenom proglase vrijeme nakon biciklističke dionice. Naš  Roko Škibola je u konkurenciji starijih juniora završio na 1., a Ante Klanac na 3. mjestu.  Edgar Nimac je u konkurenciji seniora zauzeo 3. mjesto.

Na glavnoj utrci olimpijskog triatlona nije bilo takvih problema i sve je prošlo u redu. Nastupilo je 95 muškaraca i 12 žena i nekoliko štafeta na utrci koja je obuhvaćala 1.500 m plivanja, 38.4 km biciklizma (6 krugova oko Jaruna) i 10 km trčanja. Na ovoj su utrci u muškoj konkurenciji dominirala dva natjecatelja – Slovenac Uroš Seme (1. mjesto, TK Mamut) i  Matija Lukina (2. mjesto, TK Rudolf Perešin).

 

       Naš Ivan Gobin je još jednom pokazao izvanrednu formu te je sa rezultatom 2:05:45 poboljšao svoj osobni rekord na ovom triatlonu te završio na odličnom 3. mjestu u svojoj kategoriji (senior 2) te ukupno na 12. mjestu! Ivan Tuta je utrku završio na 15. mjestu u kategoriji (senior 2) te  ukupno na 35. mjestu. Jurica Šango bio je 22. u kategoriji (senior 2)  te ukupno 45.. Siniša Pezelj je bio 7. u kategoriji (veteran 1) te ukupno 66. i Emilio Krstić također 7. u kategoriji (veteran 2) te ukupno 69..

        Sljedeći nastup naših triatlonaca možemo očekivati na prvenstvu Hrvatske u Aquatlonu (plivanje i trčanje) koje organizira Triatlon klub Zadar a održava se u Zadru 8.7.2012. u prekrasnom ambijentu zadarske rive i morskih orgulja. Na natjecanju se očekuje preko 200 natjecatelja i natjecateljica od djece početnika do seniora triatlonaca.

Rezultati utrka – Grabar sport 

Comments are closed.