Home » » Zapažen nastup zadarskih triatlonaca u Rovinju

Zapažen nastup zadarskih triatlonaca u Rovinju

 

Siniša Pezelj zlatni, Ivan Gobin srebrni, Anica Klanac brončana

 

 

U subotu 26. svibnja u Rovinju je održan drugi po redu Super sprint triatlon Rovinj 2012. Ova utrka uvrštena je u službeni kalendar utrka Triatlon saveza Hrvatske.

Održano je Državno prvenstvo, no kako je bilo otvorenog tipa, mogli su se natjecati sportaši i rekreativci raznih profila i sportskog iskustva te oni koji ovakvu vrstu sporta prakticiraju po prvi put.

Triatlonci TK Zadar u Rovinju

Prekrasno vrijeme kao da je bilo naručeno te je utrka mogla startati u idealnim uvjetima. Iako je bilo upitno da li će temperatura mora biti prigodna za mlađe kategorije, sunce je zagrijalo površinu mora pa je prema preporuci Tehničke komisije HTS-a (Hrvatskog triatlon saveza) odluka o uporabineoprenskih odjela za plivanje prepuštena na odlučivanje samim natjecateljima.

Dan u znaku triatlona na rovinjskoj rivi započeo je službeno u 11 sati kad je krenula Promo utrka. Ovaj dio natjecanja uključuje djecu iz osnovnih škola. Neka od njih već treniraju triatlon, ali su se mnoga djeca odlučila oprobati u disciplini duatlona (1 krug trčanje, 1 krug biciklom pa nazad na trčanje do cilja) po prvi put.

U glavnoj utrci, koja je startala u 12.30 sati, na startu je bilo ukupno 86 natjecatelja i natjecateljica. Start je bio razdvojen u tri dijela. U prvom su startali muškarci, u drugome žene, a u trećem kadeti i kadetkinje kao i mlađi kadeti i mlađe kadetkinje.

Najbolji u Apsolute kategoriji (ukupni plasman utrke) u cilju je bio austrijski natjecatelj LEITNER Christoph iz kluba Trigonomic Austria sa vremenom od 29 minuta 17 sekundi i 11 stotinki (29:17:11), odžena prva u cilju je i u ukupnom plasmanu bila Daria Pletikapa iz kluba TK Zrinski Novatec sa vremenom 32:15:55.

REZULTATI DRŽAVNOG PRVENSTVA U ROVINJU ZA PRVIH 5 MJESTA (MUŠKARCI):

1.     KRIVEC Matija TK Swibir,  Seniori 1 (30:03.88),

2.     JAGUŠT Eugen TK Zrinski Novatec, Juniori (30:16.80),

3.     SARIĆ Viktor TK Zagreb Seniori, (30:54.30),

4.     GRAH Aleksandar TK Albona Extreme, Senior (30:54.43),

5.     GOBIN Ivan TK Zadar, Senior (30:59.52).

REZULTATI ZA ŽENE:

1.     PLETIKAPA Daria TK Zrinski Novatec, Seniorka (32:15.55),

2.      MILOŠ Tea TK Pula, Juniorka (32:39.95),

3.     ŠABAN Željka TK Swibir, Seniorka (34:18.67),

4.     ŠKIFIĆ Ana TK Pula, Juniorka (34:56.01),

5.     VUČKO Jasmina Turbo Tropovci, Mlađa Juniorka (36:20.68).

Ukupno peto mjesto Ivana GOBINA ujedno je značilo i srebrnu medalju u kategoriji Seniori2

Od zadarskih natjecatelja iz Triatlon kluba Zadar nastupili su još Siniša PEZELJ koji je osvojio zlatnu medalju u kategoriji Veterani1  (ukupno 38.), Anica KLANAC  prvi nastup brončana u mlađim juniorkama (ukupno 77.),  Ivan TUTA  bio je 5. u kategoriji Seniori 2 (ukupno 21.) a Ante KLANAC svoj prvi nastup u juniorskoj konkurenciji završio je kao 5.  (ukupno 39.).

Utrka super sprint triatlona je relativno kratka i vrlo atraktivnog karaktera zbog brzih izmjena i dostupnosti zone izmjene, na prekrasnoj rovinjskoj rivi. Publici i ljubiteljima sporta te onima koji će to možda tek postati, bit će dostupne i vidljive sve najvažnije trase i momenti utrke. Plivanje od 400 metara, biciklistička trasa od 10 kilometara te trasa za trčanje od 2,5 kilometara je nešto što i rekreativci mogu relativno brzo proći. Kratka i atraktivna utrka privlači puno širu publiku, sportaše, rekreativce ali i one koji će možda po prvi puta isprobati svoja fizička i psihička umijeća u ovome sportu.

Rovinj je prekrasan grad koji uz čisto more, izuzetno lijepe prirodne i logističke uvjete, predstavlja pravi mali izazov te utrka Super sprint triatlona postaje još jedan način kako da s obitelji provedete dan.

autor: ezadar.hr

Comments are closed.