Home » » Ivan Gobin prvak u super sprint triatlonu

Ivan Gobin prvak u super sprint triatlonu

Triatlon, Otvoreno prvenstvo Hrvatske

31.05.2011
eZadar

Zadarski triatlonac Ivan Gobin završio kao prvoplasirani u kategoriji “seniori 2”, dok je u ukupnom poretku bio petnaesti

 

Svi nazočni, publika, turisti, djeca i roditelji, te slučajni prolaznici okupili su se pored Velikog mola u Rovinju kako bi popratili atraktivni start prve utrke super sprint triatlona u Rovinju.

Pored iščekivane glavne utrke, veliki interes publike potaknule su i tri promo mini utrke djece osnovnoškolske dobi .

S početkom u točno 12 sati i 30 minuta, zakuhalo je more s desne strane Velikog mola.

Startalo je ukupno devedeset i dvoje triatlonaca i triatlonki. Od profesionalaca do rekreativaca, svi su oni plivali 400 metara sve do Malog mola, gdje su izlazili, te trčali u zonu izmjene kako bi uhvatili biciklu i krenuli na drugu fazu ove utrke, biciklističku trasu do okretišta ispred kampa Valalte i natrag u stari grad, koja je duga 8 km. Nakon biciklističke staze čekala ih je još trasa trčanja koja se održala na samoj rovinjskoj rivi u duljini 2 km.

Prva tri mjesta u ukupnoj kategoriji za muškarce osvojili su redom: Martin Papišta, Matej Šporar te Jaka Kaplan. U ukupnoj kategoriji za žene pobjednica je Daria Pletikarpa drugo mjesto osvojila je Tea Miloš te treće Željka Šaban .

Zadarski triatlonsci ovim bi se putem htjeli zahvaliti Plivačkom klubu Zadar za ustupanje kombija za odlazak u Rovinj i Biciklističkom klubu Zadar na potpori.

Triatlon klub Zadar

TRIATLON KLUB ZADAR NASTUPIO JE U SASTAVU:

Ivan Gobin (seniori 2), 1. mjesto, u ukupnom poretku 15.

Ivan Tuta (seniori 2) 4. mjesto, u ukupnom poretku 30.

Marko Knežević (kadet) 10. mjesto, u ukupnom poretku 43.

Jurica Šango (seniori 2) 5. mjesto, u ukupnom poretku  44.

Edgar Nimac (senior 1) 8. mjesto, u ukupnom poretku  56.

 

Comments are closed.