Home » » Korčula3atlon – Izazov Marka Pola

Korčula3atlon – Izazov Marka Pola

Ivan Gobin odličan drugi u kategoriji seniori2 (12. ukupno) dok je Ivan Tuta ukupno 23.

 

U subotu 30. travnja u gradu Korčuli održan je Korčula3atlon – Izazov Marka Pola, prvi međunarodni sprint i štafetni triatlon ovog dijela Hrvatske.

Organizirali su ga zajednički Grad Korčula, Turistička zajednica Korčule, Lešić Dimitri Palace i HTP Korčula u suradnji sa Triatlon klubom Split.

Natjecanje je otvorio gradonačelnik Korčule Mirko Duhović. U ime Grada pozdravio je sve prisutne te sudionicima i gostima zaželio ugodan boravak, zahvalivši im se što su uputili do “daleke Korčule”, posebno spomenuvši goste iz Australije, iz Fremantlea, grada prijatelja Korčule. Zahvalio je Triatlon klubu Split koji je omogućio Korčuli da bude domaćini natjecanja, s željom da grad Korčula i sljedećih godina biti domaćin ove utrke.

Natjecanje je započelo malom štafetom djece osnovnih škola u disciplini 3 x 500 metara. Ukupno je sudjelovalo 11 ekipa iz Žrnova, Korčule i Vele Luke.

Triatlonci iz Britanije, Francuske, Bosne i Hercegovine, te najbolji u muškoj i ženskoj kategoriji iz Hrvatske; obzirom da se natjecanje boduje za Kup Hrvatske, utrku su započeli s plaže ispred Spomenika plivanjem oko triju bova, nastavili vožnjom bicikla do Kneža i nazad, te trčanjem ulicom Sv. Nikole do Novih puta i natrag te dva kruga oko starog grada sve do cilja na Plokati.

Poseban pljesak publike dobila je Australka Suzette Thompson, kojoj niti 64 godine nisu smetale da se upusti u natjecanje s višestruko mlađim triatloncima.

U glavnoj utrci sprint triatlona pobjede su odnijeli Sara Vilić (TK Pula) i Dejan Patrčević (TK Zagreb)

Ivan Gobin iz Triatlon kluba Zadar osvojio je drugo mjesto u konkurenciji seniori2, a ukupno je završio kao dvanaesti, dok je Ivan Tuta na koncu osvojio 23. mjesto.

REZULTATI:

 

Comments are closed.