Home » » Jakovčev prvak, Petani i Gobin viceprvaci Dalmacije

Jakovčev prvak, Petani i Gobin viceprvaci Dalmacije

Biciklizam: Jakovčev prvak, Petani i Gobin viceprvaci Dalmacije

autor: Neven Pavić

U nedjelju 3. travnja 2011. godine u organizaciji Biciklističkog kluba Zadar održana je cestovna biciklistička utrka “Prvenstvo Dalmacije 2011”.

Pedale se okretalo u 5 kategorija, a nastupilo je ukupno 40 vozača iz 5 dalmatinskih klubova, te Biciklistički klub “Stubaki” sa pozivnicom organizatora.

U kategoriji do 13 godina vozila se staza dužine 15km na kojoj je pobijedio Viktor Potočki (Bk Stubaki) ispred Marijana Kevića i Roka Zorovića iz Bk Sv. Donat.

U kategoriji do 14 godina na stazi od 18km pobjedu je također odnio vozač Bk Stubaki Hrvoje Franjković, drugo mjesto je pripalo Anti Buriću iz Bk “Kamena” iz Tribunja, dok je treći bio Ante Tokić iz zadarskog “Svetog Donata”.

Najjača kategorija Početnika do 15 godina je također imala pred sobom stazu od 18km. Marin Jakovčev iz Bk Zadar je opravdao ulogu favorita utrke i ovogodišnju cestovnu biciklističku sezonu otvorio sa sigurnom pobjedom na završnom usponu na Matakovom brigu u vremenu 41:00 ostavivši dvadesetak sekundi iza sebe drugoplasiranog Roka Vukića (Bk Sv. Donat) i trećeplasiranog Petra Potočkog (Bk Stubaki).

Kadeti su u svoju utrku na 38km sa startom na Bokanjcu, okretom na Paškom mostu i ciljem također na Matakovom brigu startali zajedno sa kategorijom Veterani/Rekreativci te nekoliko za ovu priliku pozvanih vozača iz ostalih kategorija. Dva kadetska reprezentativca Hrvatske iz Bk Stubaki Marko Franjković i Zvonko Balaško te Dominik Petani iz Bk Zadar opravdali su povjerenje izbornika reprezentacije Predraga Jokića koji je i sam prisustvovao utrci te osvojili prva tri mjesta u kadetskoj kategoriji redoslijedom 1. Franjković (1:02:21), 2. Petani (1:02:36), 3. Balaško (1:02:36).

 

U kategoriji Veterani/Rekreativci pobjedu je odnio Marko Fržop iz vodičkog BBK “Orlov krug” u vremenu 1:02:51 dok je drugi kroz brdski cilj na Matakovom brigu prošao Ivan Gobin (Bk Zadar) sa 1:02:58. Treći je bio Jakov Lopatni (BBK “Orlov krug”). Utrku je obilježio bijeg Ivana Gobina na drugom kilometru koji je u solo vožnji održavao prednost od minute i pol nad grupom sve do prvog prolaska preko Matakovog briga na  osamnaestom kilometru. Nakon uspona prema Ražancu odvojila se grupa od 7 vozača koja prednost nije ispuštala do cilja gdje je u izuzetno strmom završnom šprintu najviše snage sačuvao mladi Franjković iz Stubaka koji je pobijedio i u ukupnom redoslijedu utrke ispred šibenskog juniora Petra Perice, dok je trenutno najbolji zadarski vozač Dominik Petani u ukupnom redoslijedu utrke došao treći.

Biciklistički klub Zadar je organizacijom “Prvenstva Dalmacije 2011” obnovio tradiciju održavanja ove regionalne biciklističke utrke koja će u narednim godinama vjerojatno postati i utrka otvorenog tipa za sve hrvatske klubove.

Održavanju utrke i sigurnosti vozača na stazi najviše je doprinijela postaja prometne policije PU Zadarske, a organizator se zahvaljuje doktoru Tomislavu Dominisu na sanitetskom osiguranju, “Auto-školi As” i “Moto-Areni na prijevozu sudaca, Branku Šari i Denisu Šintiću na osiguranju kolone, te svim svojim članovima koji su doprinijeli da i ova utrka prođe u organizacijskom i rezultatskom smislu vrlo uspješno.

Foto: A.Prović

Comments are closed.